Преференциалният вот промени листата на ГЕРБ и в Хасково. След

...
 Преференциалният вот промени листата на ГЕРБ и в Хасково. След
Коментари Харесай

Изненада и в Хасково. Делян Добрев не е първи

 

Преференциалният избор промени листата на ГЕРБ и в Хасково. След като футболен арбитър и красива студентка изместиха двама министри от листите в Благоевград и Варна, в този момент ветеринарен доктор от Любимец смъкна от първото място Делян Добрев в листата на ГЕРБ за депутатите в Хасково.

Георги Станков, който и до момента бе народен представител, е получил най-вече преференциални гласове на изборите в Хасковска област. При обработени 100% от протоколите той събира близо 13 655 преференции, написа Хасково инфо.

С 36,94% ГЕРБ евентуално ще има трима депутати от района в бъдещото Народно заседание. Това ще бъдат Георги Станков, Делян Добрев и Сашо Савов, който с 3 860 преференции се изстрелва от пето на трето място в листата. Четвърти остава Стефан Димитров, който има 3 756 преференции.

Българска социалистическа партия взима второ място в Хасково с много по- скромните 14,71%. Столетницата към този момент остава с единствен народен представител - лидерът на листата Велизар Енчев.

Веднага след столетницита се подрежда „ ИТН “ с резултат е 14,05%. Водачът Филип Станев обаче се чака да влезе в Народното събрание от София, където също е първи в листа. Депутат най-вероятно ще стане вторият в листата в Хасково Силви Петров, един от светилата в региона на урологията, някогашен началник на Александровска болница.

С 13,26% Държавно стопанско предприятие също получава един мандат в Хасково. Той е за лидера на листата Сезгин Мехмед, шефът на младежката организация на Движението за права и свободи.

Останалите 2 мандата е допустимо да бъдат за водачите на „ Демократична България “ Катя Панева- дъщерята на Доктора от Димитровград и на „ Изправи се! Мутри вън! “ - Минко Ангелов, регионален шеф по време на кабинета Герджиков и дълготраен заместител на Георги Иванов. Но тяхното присъединяване не е несъмнено, тъй като още не е ясно окончателното преразпределяне на гласовете на национално равнище. Ако някой отпадне, Българска социалистическа партия ще усили присъединяване си с още един мандат. Заради преференции обаче това ще бъде третата в листата – досегашният народен представител Виолета Желева, а не втория в листата - Михаил Лисков, някогашен кмет на Харманли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР